Toisen asteen opintojen ja aktiivisen jalkapalloharjoittelun yhteensovittaminen on mahdollista Etelä-Pohjanmaalla jo lähitulevaisuudessa – nyt myös tyttö- ja naisjalkapalloilijoille! 

Kuortaneen urheiluopisto aloittaa yhteistyön SeMin ja maakunnan muiden naisjalkapalloseurojen kanssa. Syksystä 2019 alkaen alueen tyttö- ja naisfutareilla on ensiluokkaiset puitteet kehittyä huippuosaajien kanssa, huippuluokan olosuhteissa. Opiskelija pääsee toisen asteen opintojen rinnalla harjoittelemaan jalkapalloa täysipainoisesti lähellä omaa seuraansa ja kotiaan.

Erityistä yhteistyössä on se, että opiskelijat treenaavat omassa jalkapalloryhmässään, joka on rajattu tytöille- ja naisille.

“SeMi ja Kuortaneen urheiluopisto ovat yhteistyössä päättäneet lähteä viemään eteenpäin naisjalkapalloilun asiaa. Haluamme mukaan muita lähialueen seuroja ja antaa kaikille alueen tyttöpelaajille mahdollisuuden treenata päivittäin opiskelun lomassa, ammattitaitoisessa ohjauksessa”, Seinäjoen Mimmiliiga ry:n puheenjohtaja ​Jari Kunto​ sanoo.

Hän pitää sopimusta merkittävänä koko maakunnalle ja sen tyttö- ja naisjalkapallolle.

“Tähän saakka näitä mahdollisuuksia, etenkin tyttöjen osalta, on ollut lähinnä eteläisessä Suomessa. Nyt kun pelaajilla on mahdollisuus opiskella Kuortaneen lukiossa, asua opistolla ja treenata nimenomaan omaa lajiaan, jalkapalloa, pelaajien paine “liukua” alueen seuroista etelään vähenee. Suunta voi kääntyä jopa toisin päin.”

Yhteistyötä rakennetaan ensisijaisesti lukion rinnalle, mutta järjestelyssä ovat mukana myös kaikki muut toisen asteen opinnot, kuten kaksoistutkinnot, liikunnanohjaaja- ja valmentajatutkinnot, joita urheiluopiston yhteydessä on tarjolla.

“Tien on aloittanut poikapuolella SJK, jonka ensimmäinen ryhmä aloittaa Kuortaneella syksyllä 2018. Tytöt aloittavat vuoden myöhemmin, jolloin pääsemme ottamaan oppia poikien toiminnasta”, Jari Kunto kertoo.

Kuortaneen Urheiluopisto järjestää myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana yläkouluikäisille tutustumisviikon, jonka aikana jalkapalloa pelaavilla tytöillä on mahdollisuus kokeilla elämää Urheiluopiston rytmissä. Leiriviikon aikana asutaan Kuortaneen Urheiluopistolla ja harjoitellaan ammattivalmentajien ohjauksessa. Päivittäisestä opetuksesta Kuortaneen urheilulukiolla vastaavat Kuortaneen yläkoulu yhdessä valmennuskeskuksen yläkoulukoordinaattorin kanssa.

Lisätiedot:

SeMi: Jari Kunto, p. 040 315 4385

Kuortaneen Urheiluopisto: Tapio Korjus, p. 040 574 0355 / 06 516 6211 ja Pekka Lahtinen, p. 0440 409 835