Moi kaikki SeMiläiset ja SeMi-mieliset lukijat!

Ohessa kootusti SeMin kauden 2019-2020 joukkuekohtaiset kausiraportit. Palloliiton järjestämään sarjamuotoiseen toimintaan osallistuneista joukkueista palkittiin lisäksi kaksi pelaajaa Valmentajan valinta -palkinnolla ja yksi pelaaja Tsempparipalkinnolla. Kiitos joukkueenjohtajille ja valmentajille raporttien kirjoittamisesta ja toimittamisesta. Uusi kausi alkaa jo marraskuussa. Nähdään pian!

 

Naiset:

Semin naisten joukkue osallistui kaudella 2020 naisten kolmoseen. Sarjakausi sujui nousujohteisesti ja naisten joukkue sijoittui lopulta sarjassa hieman puolivälin alapuolelle. Koska joukkue vasta aloitti 2019 uudelleen toiminnan ja sarjaa pelattiin todella isolla ja vaihtelevalla kokoonpanolla, sijoitukseen voidaan olla kovasti tyytyväisiä. Naisten joukkue treenasi ja pelasi kaudella 2020 varsin rennolla meiningillä ilman isompia tavoitteita. Pääajatuksena oli toteuttaa iloista futisharrastusta ja pitää kaikki halukkaat pelaajat harrastuksen piirissä riippumatta siitä, kuinka tiiviisti pystyi sitoutumaan. Ikä- ja kokemushaitari oli joukkueessa iso, mutta hyvällä yhteishengellä selvittiin hienosti poikkeuksellisen kauden yli.

Valmentajan valinnat:

Joukkueen selkäranka ja innokkain harjoittelija: Anne-Mari Erola. Aina paikalla, aina valmiina ja aina luotettava.

Joukkueen ratkaisija: Netta Säntti. Teki ison osan joukkueen maaleista ja syötti lopuistakin osan.

Tsempparipalkinto: Rosa Hietikko. Taitaa saada pokaalin joka vuosi ja on ansainnut sen aivan yhtä monta kertaa. Jaksaa yrittää, hymyillä ja tsempata muita, eikä tunnu ikinä väsyvän.

 

Naiset-2/Semi-B:

Joukkue lähti selkein tavoittein kauteen, kun nousua Naisten Kakkoseen (N2) lähdettiin tavoittelemaan ja pelillisesti onnistunutta B1-sarjaa. Molemmissa tavoitteissa onnistuttiin ja näin joukkue saa loistavan jatkumon ensi kautta silmällä pitäen. Joukkue osoitti isoa luonnetta, kun kaksi kolmesta kapteenista joutui loukkaantumisten johdosta jättämään loppukauden väliin ja vastuunkantajia löytyi laajalla rintamalla. Kauan SeMiä kiertänyt N2-paikka vihdoin aukesi tappiottoman sarjan jälkeen ja vihdoin valtakunnalliset tuulet myös edustusjoukkueen toimesta puhaltaa alkavalla kaudella. Kotiturnauksissa joukkue sijoittui molemmilla kerroilla hopealle, eli niihin jäi sopivasti parannettavaa ensi kaudeksi. Kun B2-sarja otettiin loppukaudeksi onnistuneesti mukaan, joukkueen riveissä pelasi kauden aikana yli 30 pelaajaa. Kausi oli kaikin puolin nappisuoritus joukkueelta, kun usea nuori pelaaja sai kasteensa valtakunnalliselle tasolle ja vanhempi pää pääsee seuraavaksi haastamaan itseään naisten valtakunnallisessa sarjassa.

Valmentajan valinnat

Emma: Joukkueen selkäranka ja kapteeni isolla C:llä niin treeneissä ja peleissä kuin kentän reunallakin. Kentällä rauhallinen ja pallovarma.

Eerika: Hieno esimerkki joukkueen sisältä kuinka kova työ palkitsee. Esimerkillinen treenaaja ja kehittyi näiden ansiosta läpi kauden. Hieno kehityskaari koko kauden!

Tsempparipalkinto:  Anni: pelaajien valitsema, tasaisen äänestyksen voittaja.

 

SeMi-05:

SeMin 05-ikäluokka siirtyi poikkeuksellisesti vuotta aikaisemmin B-joukkueen harjoitusryhmään ja pelasi neljää sarjaa menneellä kaudella. PSL:ssä muodostettiin yhteisjoukkue, joka sijoittui sarjassa neljänneksi. Normaaleissa olosuhteissa tuolla sijoituksella olisi pelattu kyseisen turnauksen lopputurnauksessa, mutta koronan johdosta Laura Kalmari -turnauksen joukkuemäärää vähennettiin ja paikkaa ei tällä kertaa auennut. Rikkonainen kausi toi myös haasteita kyseisen sarjan valmistautumiseen. 05-ikäluokka pelasi menneellä kaudella myös B1-, B2- ja N3-sarjaa. Kausi oli tuloksellisesti erittäin hyvä, kun joukkue onnistui keräämään isoimman pistemäärän B1-sarjassa vuosiin ja N3-sarjassa tuli sarjavoitto. Kotiturnaukset päättyivät molemmat pronssimatsiin, toisessa tuli voitto ja toisessa tappio. Joukkueen laadukkaasta arjesta kertoi 1 maajoukkuekutsu ja 3 Helmariturnaus-esiintymistä. Vuosi oli nuorelle ikäluokalle opettavainen ja moni sai tärkeää oppia tulevien kausien haasteisiin alaikäisinä.

Valmentajan valinnat

Noora: Esimerkillinen harjoittelija, hyvällä asenteella treenistä sekä pelistä toiseen. Kova työnteko näkyy tasaisena kehittymisenä.

TessaP: Pelasi loistavan kauden ja nousi B:ssä isoon rooliin kaksi vuotta alaikäisenä. Äärimmäisen monipuolinen pelaaja, joka voi pelata usealla eri pelipaikalla.

Tsempparipalkinto: Elli: pelaajien valitsema, tasaisen äänestyksen voittaja.

 

SeMi-07: 

Joukkueen kauden tavoitteena oli valmistaa tyttöjä tuleviin ison kentän peliin, sekä valtakunnallisten sarjojen vaatimustasoon. Aktiivinen ja anteeksiantamaton pelisysteemimme toi vähemmän mairittelevia lopputuloksia, mutta selkeästi pelikäsityksessä ja pelitapahtumissa tuli iso harppaus eteenpäin ja ensi kaudelle on hyvät lähtökohdat. Isossa osassa oli myös harjoitusarjen kehittäminen ja urheilijaksi kasvamiseen tarvittavien askelien otto, missä myös mentiin eteenpäin. Nyt on katseet asetettu ensikauteen ja nopeasti alkavaan Helmari-toimintaan.

Valmentajan valinnat:

Jenniina Ylinen. Ahkera treenaaja, joka on aina valmis antamaan parhaansa niin treeneissä kuin pelikentälläkin. Pelaajana keskittynyt ja motivoitunut. Päättäväisyys kaikessa tekemisessä näkyy selkeänä kehityksenä. Aktiivisuus hyvää esimerkkiä koko joukkueelle!

Neea Pääkkönen. Valinta harjoitusasenteen kasvamisen perusteella, silloin kun tehdään, niin se halutaan tehdä 100% kunnolla ja kehitys on ollut sen näköistä myös peleissä. 

Tsempparipalkinto: Peppi-Lotta Pölönen. Valinta joukkueen pelaajien äänestyksessä.

 

SeMi-08:

SeMi-08 joukkueen kausi alkoi marraskuussa ja se harjoitteli Wallsportissa, kunnes korona iski ja ryhmäharjoittelu jäi tauolle. Talvella ennen taukoa joukkue kuitenkin ehti pelaamaan harkkapelejä ja käymään kolmessa turnauksessa. Koronan takia huhti-toukokuulta jäi kolme turnausta pelaamatta. Toukokuun lopulla harjoituksia jatkettiin ja kesäkuussa joukkue aloitti piirisarjapelit. Sarjaa pelattiin yhdellä joukkueella T12 Kakkosta ja sarjataulukossa sijoitus 6/10. Syyskuussa pelattiin vielä SyysSeMissä ja kauden pelit päätettiin Tampereella Ilveksen Syysturnauksessa. Joukkue pyytää välittämään kiitokset kaikille menneestä kaudesta!

Valmentajan valinnat: Jadessa Kalinko ja Kaisa Rintakallio

Tsempparipalkinto: Pelaajien valitsemana Aino Kivinen

 

SeMi-09: 

SeMin 2009-syntyneissä oli kuluneella kaudella mukana yli 40 tyttöä. Joukkue osallistui kaikkien tyttöjen voimin oman ikäluokan piirisarjaan, osa tytöistä pelasi lisäksi vuotta vanhempien piirisarjaa ja osa Energialiigaa. Korona tosin sotki kausisuunnitelman ja keväällä jouduttiin perumaan mm. odotettu oman turnaus Kuortaneella. Kesällä ja syksyn aikana joukkue pääsi osallistumaan useampaan turnaukseen. SyysSemissä yksi kolmesta joukkueesta nappasi pronssia, ja korkeatasoisessa Ilvesturnauksessa sijoitus oli kuudes. Kaikki tytöt ovat kehittyneet kauden aikana ja oppineet pelaamaan yhä enemmän joukkueena. Joukkue on iso ja mukana on niin vasta-alkajia kuin vuosikausia pelanneita, mutta kaikille on pyritty löytämään sopivan tasoisia sarjoja ja pelejä kauden aikana. Kaiken tasoiset pelaajat saavat harrastaa omien edellytystensä ja tavoitteidensa mukaisesti! Kauden päätös oli mukava yhteistapahtuma SVO-hallilla, jossa pelaajat ja toimihenkilöt saivat vapaasti seurustella keskenään, hyödyntää hallin telinevoimistelutilaa ja herkutella. Uuteen kauteen lähdetään luottavaisin ja iloisin mielin. T12-ikäluokassa on edessä muutamia muutoksia, kuten voimaan astuva normaali paitsiosääntö sekä sarjapelien taulukointi ja tilastointi.

Valmentajan valinnatVuoden kehittyjä Maija Ponsimaa ja Vuoden esimerkki Vivian Helin

Tsempparipalkinto: Sofia Oksanen.

 

SeMi-10:

Kausiraportti lisätään lähiaikoina!

Valmentajat valinnat: Taija. Puolustuksen tukipilari, joka pelasi ja harjoitteli korkealla tasolla läpi kauden

Anni. Joukkueen kovin kehittyjä

Tsempparipalkinto: Titta. Reilu joukkuepelaaja

 

SeMi-11:

Semi11 joukkue pelasi 24 tytön joukkueella kaudella 2019-2020. Kauden aikana harjoituksissa oli keväällä kahden kuukauden omatoiminen treenikausi koronapandemian vuoksi. Valmentajilta tuli joka viikko tytöille uudet treenihaasteet, joita tehtiin välillä yksin ja välillä vanhempien kanssa. Joukkueen fiilis oli mainio, kun päästiin jälleen pitkän tauon jälkeen treenaamaan yhdessä kasvotusten. Kesäkuulta lähtien pelattiin käynnistynyttä piirisarjaa ja myöhemmin syksyllä pelejä oli parhaimmillaan kolme kertaa viikossa, kun pelattiin myös energialiigaa.  Kesältä mieleen jäi myös Vaasan jalkapalloturnaus, jossa tytöt pääsi pelaamaan isommassa turnauksessa vaikkakin koronarajoitusten turvin. Kausi huipentui SeMi:n järjestämään SyysSeMi-turnaukseen, jossa oli lähes joka tyttö paikalla ja saatiin hieno pokaali.

Valmentajat valinnatVuoden kehittyjä Emma ja Vuoden ahkera treenaaja Neppu

Tsempparipalkinto: Julia

 

SeMi-12:

Semi-12 joukkue aloitti uutena joukkueena seurassa marraskuussa 2019. Joukkueen aloittaessa joukkueessa oli vain 7 pelaajaa, mutta koulukampanjan ja avoimien treenikertojen avulla saatiin pelaajamäärä nostettua 29 tyttöön. Hallikauden joukkue harjoitteli kaksi kertaa viikossa Wallsport-hallilla. Ensimmäinen peli joukkueella oli lauantaina 4.1.2020 Sjk-13 syntyneiden pelitapahtumassa. Isosiskoja, Semi-11 joukkuetta vastaan pelattiin harjoitusottelu 12.1.2020. Kevään joukkue treenasi etänä Koronasta johtuen. Silloin tytöt saivat osallistua videolla ”ykkösellä sisään haasteeseen” ja valmentajat tekivät kivoja omatoimitreenejä joukkueen Whatsapp-ryhmään. Kesän aikana saatiin taas harjoitukset käyntiin ja joukkue pääsi ottelemaan ennen Energialiigan alkua Sjk-13 joukkuetta ja Semin pallokoulua vastaan. Energialiigaan joukkue osallistui kahdella joukkueella. Energialiigaa alkoi 4.8. ja sitä pelattiin kaikkiaan kuutena tiistaina Prunttimäessä sekä finaali 13.9. OmaSP-stadionilla. 6.9.2020 oli Syyssemi-turnaus, jossa joukkue sai pelata Vaasan FC-sport ja Laihian Lujan tyttöjä vastaan. Monta kokemusta rikkaampana kohti ensi kautta!

Valmentajat valinnat: Ilmoitetaan myöhemmin!

Tsempparipalkinto: Ilmoitetaan myöhemmin!

 

Pallokoulu:

Pallokoulun kausi alkoi Isänpäivänä 2019 ja päättyi syyskuun lopussa joukkueen omiin päättäjäisiin. Pallokoulu harjoitteli koko kauden kerran viikossa, yhden tunnin kerrallaan. Keväällä harjoitukset olivat kuitenkin noin 2,5 kuukautta tauolla koronaviruksen takia. Kauden alkaessa mukana oli noin 30 pelaajaa ja kauden päättyessä reilu 50. Iältään pelaajat olivat 4–7-vuotiaita. SeMin valmennuslinjan mukaisesti, harjoittelussa keskityttiin ikäkohtaisiin painopisteisiin, kuten pallon käsittely ja kuljettaminen, taitavuus pallon kanssa, innostuminen, tutustuminen lajiin ja ryhmässä toimiminen. Valmentajat olivat erityisen tyytyväisiä pelaajien motivaatioon treeneissä sekä perheiden sitoutumiseen lajiin. Kauden edetessä nähtiin hienoja suorituksia, rohkaistumisia, oivalluksia ja kehittymistä. Lisäksi kentän laidalla jaettiin jalkapallon lisäksi monia muitakin unohtumattomia hetkiä. Nämä asiat ovat parasta pienimpien pelaajien kanssa toimiessa.

SeMin pallokoulu osallistui myös Energialiigaan. Peleihin lähdettiin vanhimpien pallokoululaisten kanssa, koska koettiin, että on tarve järjestää pelejä jo useamman vuoden pallokoulussa mukana olleille tytöille. Tällä pyrittiin sytyttämään kipinä myös peleihin ja tuomaan jotain uutta pallokoulun kauteen. Peleissä lopputulos ei ollut tärkeintä vaan se, että uskallettiin kokeilla uutta, iloittiin onnistumisista ja mentiin eteenpäin. Pallokoulun omia kauden päättäjäisiä vietettiin 27.9.2020 Aarnikotkan kodalla makkaraa paistaen ja yhdessäolosta nauttien. Koronarajoitusten vuoksi seuran kausipalkinnot jaettiin myös kodalla.

 

Ladyt:

Semi Ladyjen kausi sisälsi iloisia ja hikisiä pelailuja nurmilla. Ladyjen tavoitteena on liikunnasta nauttiminen jalkapallon kautta positiivisella mielellä ja kehittyihän siinä pelaillessa perustaidotkin. Ladyt koostuu eri ikäisistä, erilaisilla taustoilla pelailevista naisista, osalla on aiempaa taustaa jalkapalloilijana, osa on ensikertalaisia nurmella. Toisinaan kentillä on nähty huikeita onnistumisia maalienteossa sekä mielettömiä syöksymisiä torjunnoissa.

Uusia pelaajia joukkueeseen on kauden aikana saatu ja kaikki on ilolla toivotettu tervetulleiksi. Tulevaan kauteen Ladyt jälleen hyvillä mielin tavoitellen jalkapallon parissa hikeä, naurua ja ystävyyttä. Uudet pelaajat ovat aina tervetulleita mukaan!

 

 

Raportit koonnut ja muokannut seurakehittäjä Jerkko Holmi.